Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2022.04.29 08:12

Mire kell ügyelni szőnyegvásárlás közben? íme, 6 aranyszabály, amit fontos betartanod

A megfelelő szőnyeget kiválasztani nem is olyan könnyű feladat: a választék szinte korlátlan, és sokszor az eladók tanácsai sem segítenek eligazodni. Íme, néhány fontos szempont, ami akár laikus vásárlóként is segítheti a döntést!

  1. Először válasszunk a lakásba ülőalkalmatosságot!

 

Tartsuk szem előtt, hogy nem a kanapét vesszük a szőnyeghez, hanem éppen fordítva! Ezért fordítsunk figyelmet a megfelelő ülőbútor kiválasztására, majd ennek méreteihez igazítsuk az alá kerülő szőnyeget. Fordított esetben könnyen érhet csalódás.

 

  1. Ügyeljünk a szoba méreteire!

 

Mielőtt elindulnánk szőnyeget venni, mindenképp mérjük le minden irányból a helyiséget, ahová szánjuk. Gondoljuk át azt is, hogyan helyezkednek majd el a bútorok a szobában, és számoljunk 10-20 centiméteres helyet a székek, a fotelek, a kanapé, illetve a fal között. A lakásunk ezáltal légiesebbnek is tűnhet.

 

  1. Ne válasszunk túlságosan apró szőnyeget!

 

A középen elhelyezett szőnyegnek minden berendezési tárgyat érintenie kell a nappaliban, ha tehát túl kicsi szőnyegre esik a választásunk, akkor egy nagyobb ülőalkalmatosság mellett könnyen eltörpülhet.

 

  1. Fedjük le az azokat a felületeket, ahol járunk!

 

A legjobb, ha a szőnyeg a padló nagy részét takarja, egészen a bejáratig. Ez nemcsak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is ajánlatos, ráadásul karaktert kölcsönözhet az egyébként kissé unalmasan ható felületeknek.

 

  1. Ha több az ülőalkalmatosság, legyen több a szőnyeg is!

 

Nagyméretű és több külön csoportba állított ülőalkalmatosság esetén jól tesszük, ha külön szőnyeget választunk hozzájuk, akár egyazon szobán belül is, hogy ne maradjon túl sok üres felület.

 

  1. A szőnyeg legyen 40-45 centivel nagyobb, mint az ágyunk, vagy 60 centivel nagyobb, mint az ebédlőasztal!

 

Egy szőnyeg akkor érvényesül a legjobban a hálószobában, ha legalább 40-45 centiméterrel túlnyúlik az ágy körül, így az nem fed el túl sokat a területéből. Hasonló szabály vonatkozik az ebédlőasztalra: jóval könnyebb manőverezni a székekkel az asztal körül, ha rendelkezésre áll még legalább 60 centiméteres szőnyegfelület.