Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

FÜRDŐSZOBA SZŐNYEGEK

Főkategória >FÜRDŐSZOBA SZŐNYEGEK

A fürdőszobaszőnyegeket nemcsak azok kedvelik, akik nem szeretnek zuhanyzás vagy fürdés után a hideg csempére lépni, hanem sokan hisznek abban is, hogy ezzel a lakás összképe szebbé, otthonosabbá tehető.
Hogy milyen egy tökéletes fürdőszobaszőnyeg?

Lehetőleg száraz.

Legtöbbünknek ez az első gondolata arról, ha a szó a fürdőszoba szőnyegekre terelődik. Mivel ezek általában a helység adottságai miatt rengeteg párának és víznek vannak kitéve, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyet veszünk belőlük.

Amellett, hogy rendkívül komfortos, ha zuhanyzás után egy pihe-puha szőnyegre toppanunk, éppannyi bosszúsággal is tud járni, ha nem figyelünk oda a vásárlásnál az anyagára, a vastagságságára, a csúszásmentességére. Egy rossz döntés és máris testi épségünket is veszélyeztetjük, hiszen egy fürdőszobaszőnyeg csuszaveszélyes tud lenni, de ha nem jót választunk, az anyaga miatt könnyebben be is penészedhet, ami még egészségtelen is.

Az, hogy passzol-e a fürdőszoba berendezéshez és a csempéhez legyen csak másodlagos, mert úgyis akkora szín és forma kínálata van ezeknek is, hogy biztosan találunk olyat, ami harmonizál majd mindennel.

Legyen élénkebb színű vagy lágyabb pasztell árnyalatú, szögletes, kerek vagy ovális, nálunk a fürdőszobaszőnyegeknek is rendkívül nagy a választéka. Így kompromisszummentesen lehet vásárolni egyszerre olyat, ami szép, mutatós, és ami minőségileg is kifogástalan.

Milyen kritériumok alapján válasszunk fürdőszobaszőnyeget?

Először is nézzük meg, hogy mekkora helyet tudunk vele beborítani akár a zuhanyzó akár a kád előtt. Ne kelljen ráhúznunk az ajtót, de a mosógép alá se nagyon kerüljön belőle, mert ez esztétikailag se mutat túl jól.

Ne akarjunk vele mindenáron minél nagyobb felületet befedni, így ha keskenyebb a hely, kisebb a fürdő, ne féljünk a klasszikus szögletes helyett ovális vagy kerek szőnyeget letenni.

Számoljunk azzal is, hogy a fürdőszobaszőnyeg könnyen felvehető, mozgatható legyen, így szárítása is egyszerűbb lesz abban az esetben, ha nincs meg a fürdő megfelelő szellőztetése vagy nincs padlófűtésünk.

Mindenképp olyat vegyünk, ami mosható is, hiszen már csak higiéniai szempontból is lényeges, hogy kéthetente mosógéppel átmossuk azt. Betehetjük egy sima rövid programra is, mert alapvetően a fürdőszobaszőnyeg nem koszos lesz, hanem inkább nedves, nyirkos (néha penészes), így egészségesebb azt gyakran átmosni és alaposabban kiszárítani. Ahogy azt már említettük a kiválasztásnál legyen fő szempont az is, hogy csúszásmentes hátoldala legyen, mert elég egy rossz mozdulat a nedves kövön és máris elcsúsztunk.

A fürdőszobai balesetek éppoly gyakoriak, mint a konyhai balesetek, így legyünk inkább elővigyázatosak, főleg ha kisgyerek vagy idős személy is él a lakásban.

Mivel a fürdőszobaszőnyeg anyagösszetétele olyan, hogy nem engedi a színét akkor sem, ha vízzel érintkezik, ezért nyugodtan vehetünk sötétebb színűt is, mert nem kell attól tartanunk, hogy mosásnál kifakul majd.

A sötétebb színűek például remekül érvényesülnek világosabb fürdőszobákban, míg a sötét burkolaton tetszetősebb egy világosabb árnyalatú fürdőszobaszőnyeget elhelyezni. Ha viszont semmiképp sem szeretnénk, hogy kitűnjön a kádkilépőnk, olyat vegyünk, ami beleolvad a környezetbe.

Bár sokan úgy gondolják, eszük ágába sincs egy fürdőszobaszőnyegre túl sokat költeni, hiszen ez mégse a nappaliba kerül, egy ilyen típusú szőnyeg vásárlása is felfogható hosszú távú befektetésképp.

Nyilván a családunk és a magunk testi épsége és egészsége minden forintot megér, éppen ezért sem érdemes ezen spórolni és valami gagyit venni, amit két hónap múlva dobhatunk is a kukába, mert annyira elhasználódik.