Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

KLASSZIKUS SZŐNYEG OUTLET

Főkategória >KLASSZIKUS SZŐNYEG OUTLET

Időtállóak, mutatósak és szinte soha nem mennek ki a divatból – ezzel a három fő jellemzővel szeretnénk kedvet csinálni leendő vásárlóinknak klasszikus szőnyegeinkhez.

Ha eddig azért nem mert klasszikus stílusú szőnyeget venni, mert azt gondolta, az majd nem passzol modern berendezésű otthonába, van egy jó hírünk: nem csak antik bútorok mellett mutathatnak igazán jól ezek a szőnyegek.
Ha csak találomra körbekérdeznénk a barátaink, munkatársaink körében, hogy ki mi alapján választ szőnyeget, nagyon sokféle választ kapnánk. Mivel mindenki más és más szempontokat helyez középpontba, ezért a választott szőnyegek is legalább ilyen sokfélék lesznek.

 

Van, aki csak a szemére hallgat, és hazaviszi azt a szőnyeget, amibe első látásra beleszeret. Van, aki egyel tovább menve, nemcsak azt nézi meg, hogy esztétikailag milyen a szőnyeg, hanem megnézni az anyagát is. Van, aki könnyen tisztántartható szőnyeget keres, van, aki strapabírót. De számít az ár és sokszor az is, hogy mennyire trendi a kiválasztott modell.

 

Itt viszont érdemes megállnunk egy pillanatra, hiszen, ha az számít, hogy divatos legyen, egyes vásárlók ennek ellenkezője alapján is dönthetnek. Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy náluk az avítt, régies szőnyegek a nyerők, sokkal inkább azt, hogy az összes szőnyeg közül a klasszikus darabok az igazi jolly jokerek.

 

Kortalanok, stílusirányzatoktól és aktuális trendhóbortoktól mentesek, olyanok, amik 5-10-15, de akár – megfelelő törődés mellett – 20 év múlva is otthonunk ékei lehetnek. És ez idő alatt változtathatunk lakásunk berendezésén, lehetnek újak a bútoraink, a lakástextíliáink, a falaink színe, de ezek a szép, klasszikus szőnyege valahogy minden környezetben megtalálhatják a helyüket.

Mindegy, hogy egyszínűt vagy valamilyen mintásat választunk – ami magára vonz minden tekintetet –, a lényeg ezeknél is az, hogy tudjunk velük hosszú távra tervezni. Sokakat elrettent néha egy-egy szőnyeg ára, de nekik üzenjük: gondoljanak a szőnyegre úgy, mint egy hosszú távú befektetésre! Ha megtalálják a stílusokhoz, egyéniségükhöz és természetesen otthonunk adottságaikhoz a jól passzoló terméket, akkor ott nagy gond nem lehet a jövőben sem.

Mi jellemzi a klasszikus szőnyegeket?

Először is, ezekre a szőnyegekre a lágyabb, kevésbé merész színhasználat a jellemző. Persze nem csak a perzsák világát idéző barnás-bordós árnyalatokra kell ilyenkor gondolni, a színskála ezeknél a szőnyegeknél is nagy, azonban a színek szépek, de nem hivalkodóak és nem kifejezetten élénkek (de nem is kopottasak).

 

Vannak klasszikus szőnyegek, amiket rojtok díszítenek, de kereshetjük a stílusjegyeik között mintázatukban az úgynevezett klasszikus keretezést is, vagy ennek a kettőnek a keveredését.
Vastagságukat tekintve is sokfélék, ezért csakis igényeink szabhatnak határt annak, hogy éppen milyen klasszikus szőnyeg mellett tesszük le a voksunkat. Azokba a lakásokba, ahol padlófűtés is van, elegendő lehet egy vékonyabb szőnyeg, de ha szeretjük a talpunk alatt érezni a szőnyeg szálait, ha szeretünk belesüppedni a szőnyegbe, a klasszikusok között is találunk vastagabb szövésűeket is, amik ezt a hatást nyújtják számunkra.

 

Bár az eredeti klasszikus szőnyegek még színezett, kézzel szőtt gyapjú szálakból készültek, ma már alacsonyabb árfekvésben, de ugyanolyan esztétikus megjelenésben elérhetőek a gépi szőtt klasszikus szőnyegek is, amik szinte megszólalásig hasonlítanak drágább társaikhoz, viszont sokkal megfizethetőbbek.

 

Medallion mintás, kazettás vagy bordűrös?

A klasszikus szőnyegek mintázatát alapvetően három csoportba sorolhatjuk. A medallion mintás szőnyegek közepe ovális alakú dekorelemmel díszített, a kazettás szőnyegeket téglalap alakú mintázatairól ismerhetjük fel azonnal, míg a bordűrösek körben egy vékonyabb, vagy vastagabb sávban díszítettek.

 

A klasszikus szőnyegek vitathatatlanul egyedi hangulatot kölcsönöznek minden otthonnak. Elegánsak, időtállóak, de egy modern lakásban is megtalálják a helyüket, így nem csak az idősebb korosztálynak, hanem a fiatalabbaknak is bátran ajánljuk őket.

További futószőnyegeket itt talál:

https://szonyegkatalogus.hu/sct/499926/FUTOSZONYEG

 

Nagyméretű szőnyegeket pedig itt:

https://szonyegkatalogus.hu/sct/119746/NAGYMERETU-SZONYEGEK