Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

FUTÓSZŐNYEGEK

Főkategória >FUTÓSZŐNYEGEK

FUTÓSZŐNYEGEK OLCSÓN

Egy futószőnyeg is lehet ugyanúgy a lakás dísze, mint más berendezési tárgy. Éppen ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen stílusút, színűt, méretűt és vastagságút vennénk.

Futószőnyeg kínálatunkban egyaránt kínálunk drágább prémium minőségű és megfizethető árú minőségi darabokat.

A futószőnyegek remek kiegészítői lehetnek otthonunknak. Egyaránt megállják a helyüket folyosókon, közlekedőkön, előszobákban, konyhákban, de egy verandát vagy erkélyt is hangulatosabbá tudnak tenni.

Széles termékpalettánkon olyan magas minőségű futószőnyegeket talál, melyek rendkívül egyszerűen tisztántarthatóak (némely mosógépben is mosható), de esztétikai szempontból sem maradnak le egy-egy mutatósabb shaggy szőnyegtől. Van köztük klasszikus, pasztell árnyalatú, mintás vagy egészen élénk színű is.

Webshopunkról változatos méretek között válogathat, így biztosan megtalálja majd az igényeihez és a lakásához legjobban passzoló terméket. Nézzen szét nálunk, rendeljen online kényelmesen!
 

Futószőnyeg vásárlási kisokos

 

Ahogy belépünk egy házba, általában az első, amit megpillantunk az a bejáratnál vagy az előszobában elhelyezett futószőnyeg lesz. Ezért sem mindegy, hogy mit választunk ide, hiszen ez köszönti a vendégeket és ez adja meg az első benyomást is otthonunk hangulatáról.De nem kell ahhoz vendéget várnunk, hogy jelentősége legyen annak, milyen szőnyegre is lépünk, mikor hazaérünk: bármikor kellemes egy olyan otthonba megérkezni, ami már a bejáratnál csalogató.Ugyanakkor egy okosan kiválasztott és jó helyre tett futószőnyeg berendezési és funkcionalitási szempontból is sokat adhat otthonunknak. Ha színében, stílusában harmonizál a helyiséggel olyan tökéletes végeredményt ad, amire méltán lehetünk büszkék.Bár sokan elbagatellizálják egy futószőnyeg kiválasztását gondolván ennek úgysincs akkora fontossága, mint egy nappaliba vagy hálószobába vett társának, a valóság az, hogy sok múlhat az apróbb részleteken, így érdemes alaposan átgondolni, hogy milyet szeretnénk, mi passzol a falak színéhez, esetleg a bútorokhoz, hiszen ha nem jól döntünk, oda az összhatás.


Emellett egy futószőnyegnek strapabírónak és könnyen tisztíthatónak is kell lennie, mert folytonos használatban lesz, így majd könnyen koszolódik…Mekkora legyen a futószőnyeg?Ideális esetben a futószőnyegnek a padlófelület nagyobb részét kell lefednie. Ez nemcsak esztétikai szempontból fontos, mert nincs csupaszon hagyva a felület, de csúszásbiztos mivolta miatt is sokan válasszák ezt előszobákhoz, közlekedőhöz.

 

Viszont nem csak előszobák esetében használhatunk futószőnyeget, hanem hosszabb folyosókon, verandákon, sőt, egyre többen választják ezt a megoldást konyhájuk központi részéhez is.Milyen színű legyen a futószőnyeg?Rossz beidegződés, hogy akkor jó egy szőnyeg – főleg egy előszobai –, ha az sötét színű, így kevésbé látszik meg rajta a kosz, meg egyébként is sokan gondolják, hogy nincs annak semmilyen jelentősége, hogy milyen a futószőnyeg színe. Ilyenkor történik meg leggyakrabban, hogy veszünk valami semmitmondó futószőnyeget, letesszük, aztán néhány év múlva, mikor már kellően elrongyolódott, lecseréljük.Pedig egy futószőnyegnek is lehet stílusa, megjelenése, elég csak végignézni a készletünkben található különlegesebb darabokon.Ha előszobákról, folyosókról beszélünk, az első, ami eszünkbe jut, hogy gyakran ezek a ház olyan részein vannak, ahova kevés természetes fény jut, így azért, hogy kicsit világosítsuk, vidámabbá, barátságosabbá tegyük a lakás ezen részeit is, ajánlott világosabb, élénkebb színű futószőnyeget választanunk.Mennyit fedjen egy futószőnyeg?Egy másik fontos szempont, mikor futószőnyeget veszünk, hogy annak milyen legyen a mérete. Ránézésre egyszerű lehet kiválasztani, de ez még sincs így, hiszen elég csupán néhány centit tévednünk és máris vagy túl kicsi, vagy túl nagy lesz a szőnyeg.Lakberendezési szakemberek azt szokták javasolni, hogy a futószőnyeg és a fal között érdemes 15-25 centi távolságot hagyni. A szőnyeg hosszát pedig érdemes úgy kiválasztani, hogy az lehetőleg faltól falig elérjen. Ha ajtó határolja valamelyik oldalról, jó, ha olyat veszünk, ami be is nyúlik alá.Az ráadásul mindig sarkalatos pontja a futószőnyeg meg úgy általában a szőnyeg választásnak egy befelé nyíló ajtónál, hogy aláfér-e a szőnyeg, és ha igen, az mennyire akadályoztatja az ajtónyitást.Itt pedig máris képbe jön a futószőnyeg vastagságának kérdése, amit szintén jó megnéznünk még azelőtt, mielőtt hazavinnénk a legtetszetősebb darabot.