Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

SHAGGY SZŐNYEGEK

Főkategória >SHAGGY SZŐNYEGEK

A shaggy szőnyeg meleg, puha és olyan hatást kelt, mintha csak egy bozontos szőrű kutyus feküdt volna végig a padlónkon.

Hálóba és nappaliba ideális, és minden olyan központi helyre, ami szem előtt van, ám hosszú szőnyegszálai miatt kényes, ezért ezt is vegyük figyelembe elhelyezése során.
Az USA egyik legnépszerűbb szőnyegtípusának számított a 70-es években a shaggy.

De még mielőtt azt gondolná, hogy ugyan ki akarna évtizedekkel ezelőtt divatosnak számító szőnyeget letenni a szobájába, jó, ha tudja, hogy a shaggy igazi nagy visszatérő.

Mégpedig a lakberendezési trendek között, hiszen ez a napjainkban reneszánszát élő szőnyeg sokak kedvence ma is.

Jellegzetessége, hogy sűrű, hosszú vagy kevésbé hosszú szőnyegszálakból áll, amit hurkolnak, és a szőnyeg hátoldalához rögzítenek.

A shaggy-k sűrű, bolyhos szőnyegek, amik rendkívül puhák, melegek, éppen ezért is olyan jó mezítláb rájuk lépni.

Plusz a modern gyártási és festési technikáknak hála gyönyörű színekben kaphatóak, így a szolid bézs árnyalatoktól át egészen a dekoratív színesekig vagy az egészen sötétekig több fajtájuk is elérhető.

Bár a hetvenes évek Amerikájában ezek a szőnyegek kicsit összenőttek a hippiség fogalmával, ma már nemcsak fiatalos és trendi otthonokban találkozhatunk velük, hanem azokban a lakásokban is, amik berendezése egyfajta eleganciát, kifinomultságot követ.

A mai shaggy szőnyegek már nem kézzel szőttek, hanem gépekkel készülnek, így a szőnyegek gyártása megfizethetőbbé tette magát a terméket is.

Napjaink shaggy szőnyegei már többfél anyagból készülhetnek, többféle stílusban és színben is.

Nemcsak egyféle hosszban kaphatóak, tehát nem minden hosszúszálú szőnyegnek ugyanaz a hossza.

Úgy tartják, minél hosszabb a szál, a szőnyeg annál „shaggy-sebb”, vagyis a szál hosszának különbözősége jelentősen befolyásolja a szőnyeg stílusát is.

A lakás mely pontján érdemes letenni shaggy szőnyeget?

Bárcsak azt mondhatnánk, hogy mindenhol, ám nem szeretnénk senkit félrevezetni azzal, hogy azt mondjuk, shaggy szőnyeg bárhova mehet.

Az viszont biztos, hogy nagyszerű kiegészítője bármely szobának, főleg a nappalinak és a hálónak. Mivel hosszú szőnyegszálaik miatt elég kényesek, ezért olyan helyre ajánljuk, ahol nincs nagy forgalom, sáros cipő vagy jövés-menés.

A shaggy szőnyeg – főleg ha világos színű – vonzza a koszt, ezért, ha nem akar folyton a takarítással bíbelődni, olyan helyre tegye, ahol nem trappol végig rajta az egész család, legalábbis nem poros cipőben.

Viszont egy shaggy szőnyeget vétek elrejteni, mert annyira mutatós, hogy soha se olyan helyisége tegye, amit csak ritkán használ.

Kerüljön a franciaágy elé a hálóba, vagy a tágas és világos nappali közepére, a dohányzóasztal elé, szóval mindenképp maradjon szem előtt.

Néhány jó tanács shaggy szőnyeg vásárlóknak

Mivel általában a professzionális szőnyegtisztítók horror árakkal dolgoznak, ezért sokan tisztítják inkább saját maguk, otthon, shaggy szőnyegüket.

Érdemes tudni, hogy ezt a típust a lehető legtöbbször kell porszívózni, ha lehet, heti egy-két alkalommal is, hiszen a hosszú szőnyegszálak miatt vonzzák a port és az egyéb szennyeződéseket.

Nem való gyerekszobába, étkezőbe, sem konyhába, mert itt jobban ki vannak téve a különböző ételfoltoknak, amiket nagyon nehezen lehet belőlük kiszedni.

Aranyszabály, mint ahogy minden szőnyegnél is, hogy amint rákerül valami, azonnal tisztítsuk is ki – akár langyos szappanos vízzel. Soha ne hagyjuk beleszáradni shaggy szőnyegünkbe a foltokat, mert ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk vele.