Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2020.06.23 12:47

Futószőnyegek – több van bennük, mint gondolnánk


Ha azt halljuk, szőnyeg, elsőre valami terebélyes, súlyos dolog jut eszünkbe, ami ott virít a nappalink közepén, és ami – ha sikerült okosan választanunk –, magára vonz minden tekintetet.

 

 

Ilyen kép él bennünk a szőnyegről, és gyakran gondoljuk úgy, igazi szőnyeg csak az lehet, ami minél nagyobb területet lefed. Pedig a valóságban rengeteg féle-fajta, méretű szőnyeg van, melyek sorából nem hiányozhatnak a nagyszerű, praktikus futószőnyegek sem.

Mert a futószőnyegekről meg azonnal ez ugrik be. Használhatóságuk, funkcionalitásunk és, hogy milyen csupasz nélkülük az előszobánk, ha mosásba kerülnek.

Meglétüket már-már természetesnek vesszük, hiszen ezeknek a szőnyegeknek az egyik legnagyobb előnye, hogy úgy képesek beleolvadni a környezetbe, hogy azt észre sem vesszük csak akkor, mikor már eltűnnek szem elől…


A futószőnyeg a konyhától a verandáig bárhol „bevethető


A futószőnyegek igen sokfélék lehetnek. Külön kategóriát képeznek az előszobai futószőnyegek, a konyhaiak, a fürdőszobaiak és megint teljesen mást teszünk le a lépcsőkre vagy éppen a verandára. Leggyakrabban folyosókra, előszobákba kerülnek, így amint otthonunkba lépünk, ezt látjuk meg leghamarabb.

Ezért sem mindegy, milyen választunk, és bár az emberek többsége hajlamos elbagatellizálni a dolgot, mi mégis azt javasoljuk: futószőnyeget is csak nagy odafigyeléssel érdemes választani. Mivel ezek a szőnyegek fokozott igénybevételnek vannak kitéve, ezért elsődleges szempont, hogy olyanokat vegyünk, amik jól bírják a strapát, mert állandó igénybevételnek lesznek kitéve. Bár negyed annyiba kerülnek, mint a nappali vagy hálószoba szőnyegek, mégse szerencsés félévente kukába dobni őket, majd újakat venni.Futószőnyeg kompromisszumok nélkül


Hogy a világos, például a bézs vagy a fehér koszolódik? A fekete meg praktikusabb, mert nem látszik meg rajta olyan gyorsan a piszok? Valóban kiválaszthatjuk ezen szempontok szerint is otthonunk futószőnyegeit, de azért ettől sokkal több dolgot is figyelembe vehetünk.

Futószőnyegek ma már a szivárvány minden színében elérhetőek, vannak egyszínűek, mintásak, kisebbek és nagyobbak, de vastagság tekintetében is számos variáns van a piacon így nem kell elsietünk a döntést. Szinte biztosan találni fogunk olyat, ami stílusában maximálisan passzolni fog otthonunk berendezéséhez, így nemcsak praktikus, de tökéletes is lesz a végeredmény.

 

A futószőnyegnél minden centi számít


Ameddig egy nagyobb szőnyeget és a körülötte vagy rajta levő bútorokat tudjuk úgy alakítgatni, hogy pár centi eltérés ne legyen szembetűnő, zavaró, addig a futószőnyegeknél más a helyzet.

Ha túl kicsit veszünk, elvesztődik a térben, viszont ha túl nagy, akadályozhatja a közlekedést, az ajtónyitást.

Ideális esetben a padlófelület nagyobb részét kell lefednie a futószőnyegnek, de nemcsak a szélességére, hanem a hosszúságára is figyelnünk kell. Ha egy mód van rá, ne kerüljön közvetlenül ajtó elő, mert így majd mindig összegyűrjük, főleg, ha a vastagsága nem engedi, hogy az ajtó alja átmenjen rajta.Legyünk elővigyázatosak – csúszásgátlós futószőnyegek!

 

Biztonsági okokból is érdemes futószőnyegeink alá csúszásgátlót tennünk. Így nem kell majd attól tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban megcsúszunk rajtuk, de nem is fogunk azon bosszankodni folyton, hogy elmozdulnak, összeráncolódnak, ha ezekre lépünk.

A legnépszerűbb megoldások a gumi aljú csúszásgátlók, amik méretre kaphatóak futószőnyegeink alá. Apró befektetés, amivel biztonságosabbá tehetjük otthonunkat. Ahol kicsi gyermek, idős családtag vagy háziállat (kutya, macska) van, ott kifejezetten ajánlott a csúszásgátló használata.


Apró futószőnyeg trükkök


Aranyszabály: sötét helyiségbe érdemes világosabb árnyalatút választanunk, például bézs futószőnyeget. Mivel ezek többsége pofonegyszerűen tisztántartható, ezért néhány hetente mosógépben kimoshatjuk őket, így újszerű állapotuk sokáig megőrizhető.

Ne féljünk a színektől, mert még a legkomorabb, sötétebb, unalmasabb közlekedőt is bármikor fel tudja dobni egy szép, színes futószőnyeg.

Ha szűk, keskeny folyosóra tesszük, érdemes széltében csíkos típust venni, mert ezekkel optikailag nagyobbíthatjuk a teret, látványra kijjebb tolhatjuk a falakat.


Futószőnyegek nagy választékban szőnyeg webáruházunk kínálatán. Nincs ennél kényelmesebb, gyorsabb megoldás a futószőnyeg vásárlásra – ne hagyja ki a remek lehetőséget és az akciókat
!