Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2020.06.30 12:41

Egy fürdőszobaszőnyeg akkor jó, ha száraz

 

Milyen kritériumokat érdemes figyelembe vennünk, ha a fürdőszobaszőnyeget vásárolunk?

 

 

Ezt a témát jártuk körbe következő írásunkban.


A lakás bármelyik helyiségéről is legyen szó, igyekszünk abba megtalálni a legmutatósabb szőnyeget, azt, ami a pénztárcánkat se terheli meg.

A nappaliba egy pihe-puha shaggy szőnyeget, a gyerekszobába egy finom szálú játszószőnyeget, az előszobába egy strapabíró rongyszőnyeget választunk, aztán a fürdőszobaszőnyeg kiválasztásnál megállunk egy pillanatra, és elgondolkozunk.

Ennél már nagy valószínűséggel nem a szőnyeg kinézete fog elsősorban dönteni, hanem praktikus szempontokat is sorra veszünk. Mert senki nem akarja 2-3 havonta cserélgetni a fürdőszobaszőnyegét azért, mert az bepenészedik, a nedvességtől szétmállik vagy ehhez hasonló rém dolgok történnek a leterített darabbal.

Ha magas minőségi szőnyeg mellett döntünk, akkor azzal szemben nem elvárás lesz, hanem alapkövetelmény, hogy mosógépen mosható, gyorsan száradó, a nedvességet jól tűrő darab legyen. Ha pedig még esztétikailag, színhatásában is megfelelő, jól passzol a szaniterekhez, a csempéhez, az már maga a tökély.Minden, amit egy fürdőszobaszőnyegtől várhatunkAzért, hogy websopunk kínálatából kompromisszummentesen találjon rá mindenki az ideális fürdőszobaszőnyegre, virtuális polcainkon nemcsak klasszikus termékek vannak, hanem élénkebb és finomabb pasztell árnyalatú, szögletes, ovális szőnyegek is. Olyanok, amik többszöri mosás után is képesek megőrizni újszerű állapotukat.

Azért hangsúlyozzuk hogy lehetőleg a fürdőszobaszőnyeg az előírtaknak megfelelően gépben mosható legyen, mert a nedvesség, a pára, a szálak között megbújó penész komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet, ha nem tudjuk azt a higiéniai előírásoknak megfelelően tisztán tartani.

Jó azzal is számolnunk, hogy  a megvásárolni kívánt termék könnyen felvehető, mozgatható legyen, így szárítása is sokkal egyszerűbb lesz abban az esetben, ha nincs kiépítve a fürdő megfelelő szellőztetése vagy nincs otthonunkban padlófűtés.

Mindezek mellett pedig érdemes odafigyelnünk a méretekre is. Nem kell arra törekedjünk, hogy minden szabadon hagyott négyzetmétert lefedjünk a szőnyeggel, érdemes megmérnünk a kád vagy a zuhanyfülke előtti részt, és annak alapján szőnyeget választanunk, hogy mi férne el ott kényelmesen. Ha nagyobb a fürdőszobánk, érdemes szétnéznünk az olyan lehetőségek között is, hogy egyszerre vegyünk, egyforma anyagú és stílusú fürdőszobaszőnyeget, egyet a kád vagy a zuhanyfülke elé, egyet pedig a WC-hez.

 

Gondoljunk a csúszásmentességre is!A fürdőszobaszőnyeg kiválasztásnál legyen fő szempont az is, hogy csúszásmentes hátoldala legyen a terméknek, mert elég egy rossz mozdulat a nedves kövön és máris megtörtént a baj. Kevesen tudják, de a fürdőszobai balesetek éppoly gyakoriak, mint a konyhaiak így legyünk inkább elővigyázatosak, főleg ha kisgyerek vagy idős személy is él velünk egy háztartásban.

Ha pedig megvettük a fürdőszobaszőnyeget, hazavittük, majd otthon szembesültünk vele, hogy nem csúszásgátlós a hátoldala, pánikra semmi ok. Kiegészítőként bármikor vehetünk még a szőnyeg alá csúszásgátló lapot.

 

Összességében akkor hogyan is válasszunk fürdőszobaszőnyeget?

A fürdőszobaszőnyeg fő tulajdonságai a következők legyenek:

  • kiváló nedvszívó képesség,
  • kellemes, bőrbarát alapanyag,
  • könnyű kezelhetőség,
  • csúszásgátló hátoldal.

A fürdőszobaszőnyeg egyik alapanyaga lehet pamut, melynek remek nedvszívó képességei vannak A pamut tapintása kellemes, nem okoz allergiát, és magas hőfokon mosógépben is gond nélkül mosható.

Napjainkban azonban egyre elterjedtebb a bambusz alapanyag használata is a fürdőszobaszőnyeg-gyártásban, amely hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a pamut. De lehet a szőnyeg műszálas is, ami a leggyorsabban száradó típus és árban is igen kedvező.

Találjon rá nálunk a megfelelő fürdőszobai szőnyegre, rendeljen online, és éljen a házhoz szállítás kényelmes lehetőségével!