Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate

Gyapjú szőnyegek

Főkategória >Gyapjú szőnyegek

Egy gyapjú szőnyeg maga a természetesség a lakásban. Puha, meleg és mivel úgy működik, mint egy jó levegőszűrő, kifejezetten ajánlott azoknak, akik valamilyen allergiában szenvednek.
A természetes száltípusok sorából közkedveltek a gyapjúszálú szőnyegek, melyek még a helység klímáját is képesek szabályozni.

Elnyelik a nedvességet, mikor magas a páratartalom a szobában, majd kipárologtatják magukból, mikor túlságosan is szárazzá válik a levegő.

Nyáron hűsítő érzés végigfeküdni vagy mezítláb rálépni egy gyapjú szőnyegre, míg télen melegen tartja még a legfázósabb lábakat is.


Maga a gyapjúszál elektrosztatikusan csak kis mértékben töltődik fel, ezért ez a típusú szőnyeg nehezebben kap lángra, így tűzbiztonság szempontjából is jobban teljesít műszálas társaihoz képest.


Mivel egy-egy gyapjú szőnyegszál több ezer apró elemi szálat is tartalmaz, ezért használat mellett bizonyos ideig el is hullatják ezeket a pici szálakat.

De aggodalomra semmi ok, ez a gyapjú szőnyegek egyik jellemzője, így a szöszölődés biztosan pár hónap után megszűnik majd.

Tisztítás csak szárazon!

Egy gyapjú szőnyeg sokkal érzékenyebb és tisztántartása is nagyobb odafigyelést igényel, mint egy impregnált felületű műszálas szőnyegé.

Köztudott, hogy a vizes gyapjú nagyon nehezen szárad, így túlzott nedvességnek nem szabad kitenni, ezért érdemes szárazon tisztítani.

Ajánlott száraz habbal eltüntetni belőle a nem kívánatos foltokat, de mivel igen kényes anyag a gyapjú, az ilyen típusú szőnyegeknél javasolni szoktuk, hogy szakemberre bízza inkább a tisztítást.

Porszívózásnál célszerű szálirányban porszívózni, így károsodik legcsekélyebb mértékben a felület, és így távolítható el belőle a legtöbb porszem.

Ha otthonában igazán egészséges környezetet szeretne kialakítani, néhány gyapjú szőnyeg alapja lehet a megfelelő lakberendezésnek.

Ezek a szőnyegek ideálisak allergiásoknak, mert megkötik a levegő por részecskéit, ám meggátolják a poratkák és egyéb baktériumok megtelepedését, ami számtalan allergiás reakciót képes okozni.

Remek hő- és hangszigetelők. Amikor kell melegen tartanak, amikor pedig arra van szükség, kellemesen hűsek, felfogják a lépések zajait, és csökkentik a visszhangzást a nagyobb terekben.

Generációk nőhetnek fel egy gyapjú szőnyeg mellett

A gyapjúszőnyegek a legstrapabíróbbak. Annyira időtállóak, hogy akár több évtizeden keresztül is képesek megőrizni újszerű állapotukat, színűket.

Egy gyapjú szőnyeg természetes mivoltából adódóan soha nem kelt majd kopottas, elhasznált hatást, esztétikája pedig bizonyosan sokáig szolgálja majd családja és lakása szépségét.

Mint minden természetes anyagból készült szőnyeg, ez is komolyabb befektetést jelent, ám pénzéért időtállóságot is kap olyannyira, hogy ezek mellett a szőnyegek mellett akár több generáció is felnőhet.

Ha Önnek otthona szépsége mellett a környezetvédelem is fontos, a gyapjú szőnyegekkel jár a legjobban, mert ezek olyan természetbarát alapanyagú szőnyegek, melyek nem hagynak maguk után nem lebomló vegyi hulladékot és nem füstölgő gyárépületekben készülnek.

Minden stílusú otthonba remekül passzolnak, ha a fő cél a kényelem és az otthonosság.

A skandináv lakberendezés alapjául szolgálnak, hiszen egy gyapjú szőnyeg egyet jelent az egyszerűséggel, a természet közelségével, de a gyapjú jól mutat minimalista, modern vagy vintage stílusú házban is.

Jól illenek természetes alapanyagú bútorok mellé (pl. fa), de egy kandalló előtt is csak egy pihe-puha, süppedő gyapjúszőnyeget tudunk elképzelni.

Nappaliba, hálóba és vendégszobába egyaránt ajánljuk, és minden olyan helyiségbe, ahova egy csöpp melegséget szeretnénk csempészni.